Inburgering

De cursus NT2 bereidt u voor op het inburgeringsexamen op A2-niveau. Kunt u niet lezen en schrijven in uw moedertaal en/of kent u het Latijnse alfabet niet? Voorschakelprogramma Alfabetisering.

U krijgt bij Gilde Educatie een eigen mentor die u helpt met de cursus. U kunt vijf dagen per week leren in ons leercentrum. Bijna overal ter wereld kunt u online werken met ons taalprogramma. U gaat vijf à zes dagdelen per week naar school.

Wilt u ook werken tijdens uw cursus? Neem dan contact op met een van onze adviseurs Leren en Werken. Klik hier voor meer informatie.

Wilt u na of tijdens de cursus een mbo-opleiding/beroepsopleiding volgen? Kijkt u dan eens op deze website bij NT2 Entree.

Wat leert u?

In deze cursus leert u alles voor het inburgeringsexamen. U leert Nederlands lezen, schrijven, spreken en luisteren op A2-niveau. Ook krijgt u les over kennis van de Nederlandse maatschappij (KNM). Daarnaast krijgt u oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA). Als u het Nederlands goed beheerst, mag u de inburgeringscursus af te ronden op B1-niveau. Het advies van de docent is belangrijk.

U volgt bij ons examentraining voor uw inburgeringsexamen. Slaagt u de eerste keer niet voor het inburgeringsexamen dan krijgt u gratis training totdat u weer op examen gaat. Als u meer moeite heeft met het leren van Nederlands dan krijgt u persoonlijke begeleiding. U kunt dan extra oefenen. Wij helpen u met de aanvraag van het inburgeringsexamen.

Start cursus

U meldt zich aan bij Gilde Educatie. Wij nodigen u dan uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we hoe lang u voor deze cursus nodig heeft. Bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe lesgroep.

Locaties

Gilde Educatie geeft inburgeringscursussen in Roermond, Weert en Venlo-Blerick. Klik hier voor de adressen.

Kosten

Hoe duur de cursus is ligt eraan hoe lang u nodig heeft voor de cursus. Dit bespreken we in het intakegesprek.

Indien u inburgeringsplichtig bent, kunt u in aanmerking komen voor een lening bij DUO.

Klik hier voor informatie over de lening

Inburgering