Direct naar de inhoud

Vragen & Contact

Heb je een vraag?

U kunt telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 088 – 468 24 58 of per mail via info@gilde-educatie.nl. Vermeld altijd uw naam, telefoonnummer en woonplaats. 
U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Tot slot bent u ook welkom om langs te komen op een van onze locaties.

  

Verplichte velden zijn gemarkeerd met*

Vragen contact

Veel gestelde vragen

 • Of u bij langdurig verblijf in Nederland moet inburgeren, ligt onder andere aan uw nationaliteit. Als u bijvoorbeeld vanuit een ander werelddeel naar Nederland komt, is de kans groot dat u moet inburgeren. U krijgt hierover automatisch een brief van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. 

 • Opleiding NT1
  De opleidingen worden ingekocht door de gemeenten. Er zijn voor u daarom geen kosten aan verbonden. 

  Opleiding NT2 - Inburgering
  Bent u asielstatushouder? Dan betaalt de gemeente de opleiding voor u. 
  Bent u geen asielstatushouder? Dan dient u de opleiding zelf te betalen. Wat de kosten zijn, ligt onder andere aan de leerroute die u volgt, uw startniveau en hoe snel u leert. Mogelijk kunt u geld lenen bij DUO. Wij informeren u graag tijdens een persoonlijke intake. 

  Opleiding NT2 - Educatie
  De opleidingen worden ingekocht door de gemeenten. Er zijn voor u daarom geen kosten aan verbonden.

 • Opleiding NT1
  Instromen is het hele jaar door mogelijk. 

  Opleiding NT2 - Inburgering
  Z-route:
  Meestal kunt u direct instromen in een groep. Is er geen plek, dan wordt u op een wachtlijst geplaatst. U kunt altijd binnen 12 weken starten. Asielstatushouders kunnen in die periode 1 dagdeel per week les volgen in een instroomgroep.

  B1-route:
  Omdat u in een groep gezamenlijk hetzelfde programma volgt, kan het zijn dat wij u op een wachtlijst moeten plaatsen. U kunt altijd binnen 12 weken starten. Asielstatushouders kunnen in die periode 1 dagdeel per week les volgen in een instroomgroep. 

  Opleiding NT2 - Educatie 
  We streven naar een directe instroom. Indien dat niet mogelijk is, plaatsen wij u op een wachtlijst. Vaak starten er in januari en september weer nieuwe opleidingen.

 • Opleiding NT1
  U kunt bij Gilde Educatie jaarlijks op 2 momenten examen doen. U kunt dan een landelijk erkend diploma behalen op niveau 1F of 2F. Het is niet verplicht om examen te doen.

  Opleiding NT2 - Inburgering

  Z-route:
  U hoeft geen examen te doen. Aan het einde van de opleiding heeft u een eindgesprek bij de gemeente.

  B1-route:
  Aan het einde van de opleiding legt u bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) examen af voor spreken, luisteren, lezen, schrijven en KNM.

  Opleiding NT2 - Educatie
  U kunt bij Gilde Educatie jaarlijks op 2 momenten examen doen. U kunt dan een landelijk erkend diploma behalen voor alfabetisering, niveau A1 of niveau A2. Het is niet verplicht om examen te doen. Volgt u een opleiding B1 of B2, dan kunt u deelnemen aan de Staatsexamens NT2 bij DUO. Kijk op www.staatsexamensnt2.nl voor meer informatie.

 • Nee, dat kan niet. 

 • Neem telefonisch of per mail contact op met uw mentor van Gilde Educatie. Bent u nog niet gestart, neem dan contact op met onze administratie: 088- 468 24 58 / info@gilde-educatie.nl.

 • Ja, in de buurt van alle locaties van Gilde Educatie ligt een treinstation en bushalte.

Locaties

 • Locatie Venlo
  Groenveldsingel 40, 5913 SB Venlo
  T: 088 468 24 58

 • Locatie Weert
  Drakesteyn 5, 6006 AG Weert
  T: 088 468 24 58

 • Locatie Roermond
  Kasteel Hillenraedtstraat 1, 6043 HA Roermond
  T: 088 468 24 58