Direct naar de inhoud

Nederlands als eerste taal > NT1

Opleidingen

Is Nederlands uw moedertaal en wilt u uw Nederlands verbeteren? Gilde Educatie biedt opleidingen op niveau 1F en 2F aan.

Opleiding niveau 1F
U leert de Nederlandse taal op het niveau van het basisonderwijs.

Opleiding niveau 2F
U leert de Nederlandse taal op het niveau van het vmbo.

Opleidingsinformatie

 • Vaardigheden

  Tijdens de lessen wordt gewerkt aan de vaardigheden spreken, luisteren, lezen en schrijven. Er zal vooral veel aandacht zijn voor de vaardigheden lezen en schrijven, zoals het lezen van een bijsluiter, het invullen van een formulier of het sturen van een e-mail.

 • Examen

  U kunt bij Gilde Educatie jaarlijks op 2 momenten examen doen. U kunt dan een landelijk erkend diploma behalen op niveau 1F of 2F. Met dit diploma heeft u meer kansen op het gebied van opleiding en/of werk.

 • Locaties

  Wij bieden de NT1-opleidingen aan op onze locaties in Venlo, Roermond en Weert. U volgt 1 dagdeel per week les. De groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers.

 • Kosten

  De opleidingen worden ingekocht door de gemeenten. Er zijn voor u daarom geen kosten aan verbonden. Kandidaten met een uitkering hebben voorrang bij plaatsing.

 • Instromen

  Instromen is het hele jaar door mogelijk. De duur van de opleiding is afhankelijk van uw niveau, maar ook hoe snel u leert.

Interesse? 

Neem contact met ons op of plan vrijblijvend een persoonlijke intake. Dat kan via deze website. U kunt ook bellen of langskomen op een van onze locaties. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. U bent welkom om een proefles te komen volgen.