Nederlands als eerste taal

Maar liefst 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Dit is één op de tien Nederlanders. Heeft u moeite met de Nederlandse taal? Wij helpen u graag. Bij Gilde Educatie kunt u terecht voor een taalcursus (NT1) en begeleiding.

Twee niveaus

Gilde Educatie biedt lessen aan op eigen niveau en tempo. NT1 betekent Nederlands als eerste taal. De cursus is geschikt voor volwassenen met Nederlands als moedertaal. Tijdens de lessen leert u bijvoorbeeld de krant lezen, een mail schrijven en formulieren invullen. Zaken waarmee u dagelijks te maken heeft.

  • Niveau 1F; u leert de Nederlandse taal op het niveau van het basisonderwijs.
  • Niveau 2F; u leert de Nederlandse taal op het niveau van het vmbo.

 

Start cursus

U meldt zich aan bij Gilde Educatie. Dat kan via deze website.

Wij nodigen u dan uit voor een gesprek waarin we bekijken welke mogelijkheden er zijn. Hoe lang een cursus duurt is afhankelijk van het aantal uur dat u per week deelneemt.

 

 

Locaties

Gilde Educatie geeft cursussen in Roermond, Weert en Venlo-Blerick. Klik hier voor de adressen.

Kosten

Deze cursussen worden door de gemeente geheel betaald of u dient zelf een klein gedeelte te betalen.

 

TaalHeld 2019 - categorie Cursist

2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor lopen zij tegen problemen aan op het gebied van geld, gezinsleven, gezondheid en werk. Mensen en samenwerkingsverbanden die zich op een bijzondere manier inspannen voor een geletterd Nederland worden met de TaalHeldenprijs bedankt voor hun inzet door de Stichting Lezen & Schrijven. Deze stichting werd op 27 mei 2004 opgericht op initiatief van H.K.Z. Prinses Laurentien der Nederlanden, www.lezenenschrijven.nl 

Op de foto onze Limburgse Taalheld (cursist) Jeroen Rosbender samen met H.K.Z. Prinses Laurentien.

Cursist en begeleider NT1