Trajecten voor organisaties

Gilde Educatie geeft taalcursussen aan mensen die tijdens hun werk tegen problemen aanlopen omdat ze niet goed kunnen lezen en/of schrijven of digitaal onvoldoende vaardig zijn. Dat doen we binnen Taalakkoord, een landelijke overeenkomst die werkgevers stimuleert om laaggeletterde werknemers taalvaardiger te maken. Laaggeletterdheid is nog een taboe, je komt er niet zo snel voor uit. Maar liefst 700.000 werknemers in ons land hebben moeite met lezen en schrijven. Dat leidt op de werkvloer tot problemen. Als je de veiligheidsvoorschriften en kwaliteitseisen niet begrijpt, kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Onze cursussen zijn afgestemd op de beroepspraktijk van de werknemer. Werknemers die de Nederlandse taal beheersen, presteren beter en melden zich minder vaak ziek.

Daarnaast starten jaarlijks zo’n 400 mensen met een inburgeringstraject bij Gilde Educatie. Ze krijgen taalles en maken kennis met de Nederlandse normen, waarden en gebruiken. Inburgeraars leren bij Gilde Educatie in de praktijk een vak. Daardoor leren ze sneller de taal en raken ze ook eerder vertrouwd met de normen en waarden van een bedrijf. Gilde Educatie biedt meer dan alleen regulier taalonderwijs.

Nederlands op de werkvloer

Haal het beste uit uw medewerkers. Taal hoeft hierin geen belemmering te zijn.

Meer informatie

NT2 Entree

Heeft u behoefte aan goed geschoold personeel? Wilt u nu al inspelen op de veranderingen in de arbeidsmarkt en een mogelijk personeelstekort voor zijn?

Meer informatie

Cursus A2

Nederlands leren gebruiken in het dagelijks leven. Lees de flyer hierboven voor meer informatie.

 

Basiscursus Nederlands A1

Leer de basis van het Nederlands. Lees de flyer hierboven voor meer informatie.

Ahmad